De moderne bakfiets als praktisch vervoermiddel

07-12-11
Er is geen houden meer aan de opmars van de bakfiets. Overal in het straatbeeld duikt dit ultrapraktische vervoermiddel op: 's ochtends om half negen volgeladen met kinderen richting de creche, een uurtje later in het winkelcentrum wanneer de eigenaar de dagelijkse boodschappen er inlaadt. Inmiddels is er keuze te over in handige modellen.
In zo'n vijftig jaar tijd is er veel veranderd aan het ontwerp. De bakfiets is kleiner geworden, lichtgewicht en makkelijker bestuurbaar. En met een handige lage instap.
Een van de moderne bakfietsleveranciers is het Amsterdamse Bakfiets.nl met de modellen CargoBike Kort (2 kinderen), CargoBike Lang (4 kinderen) en de CargoTrike (6 kinderen). Dit gezonde alternatief voor de auto levert helemaal een leuk straatbeeld op.

Ook met het wisselende klimaat in Nederland is rekening gehouden: op de bak kan een tentje worden geplaatst waarin raampjes zijn aangebracht om bij regen naar buiten te kijken. Een ander handig accessoire is het afdekzeiltje. Er is ook een elektrische versie van de CargoBike die leverbaar is met alle versnellingssystemen en de motor in het voorwiel. De accu is makkelijk uitneembaar en kan dus binnen worden opgeladen. Met uitgeschakelde motor kan gewoon gefietst worden door het zogeheten vrijloopmechanisme.

Kijk voor meer informatie op: null

En voor een handig overzicht van de vele modellen klik je op: http://youngfamily.vergelijkfiets.nl/alle-merken-fietsen

Reacties op 'De moderne bakfiets als praktisch vervoermiddel'

4Nz2gq0WN5M zegt:

I'd agree with that. I quite often see people on mbiolity scooters using the Riverside Path cycle route. I would have thought that DAD would be right behind any moves to improve the routes, as they would benefit their members.I saw a disabled user of the Faverdale Blackpath having to have his friend help him lift his trike over the stupid gates they have fitted along their. If he'd been on his own, he would not be able to access that route.

Geplaatst op: 14-07-2015 07:48
Dit bericht is niet OK!
j4vJIXyv zegt:

I have exactly what info I want. Check, please. Wait, it's free? Awoeems!

Geplaatst op: 17-05-2017 18:33
Dit bericht is niet OK!
Reken de som uit Geef een nieuwe code