Nederlands erfgoed over de grens

21-03-11
Fietsen hoort bij Nederland zoals oude kaas, stroopwafels en zoute haring. Des te verrassender is het om te constateren dat typisch Nederlands 'erfgoed' zoals de bakfiets en de Bugaboo furore maken buiten de landsgrenzen.
In kustgemeentes van Los Angeles zoals Santa Monica, Manhattan Beach en Malibu is de Bugaboo al regelmatig gesignaleerd, net zoals in de drukke straten van New York. Daarnaast zijn enkele Nederlandse ondernemers bezig de bakfiets op de kaart te zetten in de Verenigde Staten. De hoop is gevestigd op een 'celebrity' die gewillig met een bakfiets wil poseren en zo voor de gewenste 'free publicity' weet te zorgen. Het powerkoppel Angelina Jolie en Brad Pitt staat bovenaan het lijstje, evenals topmodel Doutzen Kroes.

Op deze website maken we regelmatig melding van nieuwe trends en ontwikkelingen. Nu het winterseizoen voor de deur staat (en het gemiddelde Nederlandse gezin zich voorbereidt op geselende regen- en hagelbuien) bespreken we met name noodzakelijke accessoires als regenkleding en waterdichte fietstassen. En blikken we natuurlijk ook vooruit op het zomerseizoen van 2011 met een fietstest, de leukste fietsvakanties, EHBO onderweg en praktische fietskleding die ook nog eens flatterend is. Het zou de redactie van Vergelijkfiets.nl niets verbazen wanneer de Nederlandse omafiets en stoere herenfiets geadopteerd wordt door de miljoenen Amerikaanse senioren die hun pensioen doorbrengen in 'gated communities' waar een gezonde levensstijl voorop staat. Onze lezers zijn in ieder geval de eersten die het hier lezen.

Reacties op 'Nederlands erfgoed over de grens'

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reken de som uit Geef een nieuwe code